Vi presenterer "Twitterlandslaget" mot Nord-IrlandFor et par uker siden annonserte vi i Våre Beste Menn at vi ville sette opp «Twitterlandslaget» mot Nord-Irland, hvor vi ville at våre følgere skulle stemme frem hvilke elleve spillere de vil se i startelleveren i Belfast i slutten av måneden!

Det har vært noen interessante avstemninger, og nå kan vi omsider presentere hvilke elleve spillere som våre følgere har stemt frem!

KEEPER:
Rune Jarstein, Hertha Berlin
Norway's goalkeeper Rune Almenning Jarstein looks on during the World Cup 2014 qualifying football match between Slovenia and Norway in Maribor, Slovenia on October 11, 2013. (Photo credit should read Jure Makovec/AFP/Getty Images)
Det var aldri noen tvil: folket vil ha Rune Jarstein mellom stengene mot Nord-Irland. Med hele 82 prosent av stemmene var han ufattelig langt foran André Hansen (8%) og Ørjan Nyland /Stein Grytebust (Begge 5%).
Vi i Våre Beste Menn er selvfølgelig helt enig med våre følgere, for Rune Jarstein har hatt en fabelaktig sesong i målet til Hertha Berlin. Han har gjort plassen til sin egen og regnes av som en av ligaens beste keepere.
Det meget respekterte tyske magasinet Kicker har Rune Jarstein i disse dager på 2.plass over ligaens beste spillere denne sesongen! Det alene viser hvor god Jarstein har vært i år, og med mindre Lars Lagerbäck sjokkerer landet, så er det Jarstein som er vårkeeper mot Nord-Irland.

HØYREBACK:
Omar Elabdellaoui, Hull

I likhet med Rune Jarstein så hadde ikke Omar Elabdellaoui noen form for konkurranse på høyrebackplassen. Omar tok hele 85 % av stemmene, med Jonas Svensson (13%) som nærmeste utfordrer.
Elabdellaoui har vært Norges klare førstevalg på høyreback omtrent siden debuten i 2013, så lenge han har vært skadefri. Den tidligere vingen er kjent for sine gode dribleegenskaper og hurtighet, og har med årene blitt bedre og bedre også defensivt. Etter tre gode sesonger i Eintracht Braunswchweig og Olympiakos ble det tøft med spilletid første halvdel av denne sesongen, men har fått mer og mer spilletid etter at han dro til Hull på lån. Kanskje blir lånet permanent til sommeren?

Omar Elabdellaoui er uansett folkets klare valg på høyreback.

MIDTSTOPPERE:
Håvard Nordtveit, West Ham og Even Hovland, Nürnberg

Håvard Nordtveit vant den første avstemningen på plassen, mens Strandberg tok den neste. Det var jevnere her, og begge ble utfordret av blant annet Even Hovland, men til slutt var valget greit på hvilke to spillere folket ønsker som midtstoppere mot Nord-Irland.

Det er to menn her med varierende sesonger bak seg. Nordtveit har IKKE vært en populær mann blant West Ham-fansen etter overgangen i fjor sommer, og har for mange blitt gjort til en syndebukk for dårlige resultater. Det faktum at han ofte har blitt brukt på uvante posisjoner som backplass har ikke hjulpet på prestasjonene, og i det siste har ikke Nordtveit engang vært på benken.

Stefan Strandberg var i utgangspunktet mannen som ble stemt frem som Strandbergs makker i forsvaret, men vi har i det siste lært at Strandberg med 99 prosent sikkerhet ikke rekker landskampen på grunn av skade. Derfor har valget falt på spilleren som kom på andreplass i avstemningen, og det var Even Hovland.

Det er liten tvil om at midtstopperposisjonene er vårt landslags mest utsatte lagdel. Men vi håper og tror at forsvaret kan få en ny vår under Lars Lagerbäck!

VENSTREBACK:
Birger Meling, Rosenborg

I utgangspunktet var det Haitam Aleesami som vant venstrebacken, men det var først etter avstemningen at vi fant ut at han er suspendert. Dermed måtte vi ha by avstemning, og denne gangen var det Birger Meling som gikk til topps.

Det var få som hadde hørt om Birger Meling for to år siden. Men, under Bob Bradley i Stabæk tok rogalendingen kjempesteg som fotballspiller, og utviklingen fortsatte i fjorårets vanskelige sesong for Stabæk. Stabæk berget til slutt plassen etter playoff, men sesongen sett under ett var ålreit for Meling.

Så ålreit var sesongen at Meling nå er solgt til Rosenborg, hvor han er tiltenkt en plass på venstrebacken. Blir det landslagsdebut mot Nord-Irland? Folket vil ha han!

HØYRE MIDTBANE:
Moi Elyounoussi, Basel

Mohammed «Moi» Elyounoussi vant avstemingen om plassen på høyrekanten med 44 prosent, og var et hodet foran Pål André Helland (28%) og Martin Ødegaard (16%).

22 år gamle Elyounoussi ble først lagt merke til i Sarpsborg 08, før han ble kjøpt av Molde i 2014. To og en halv sesong senere ble han kjøpt av Basel, hvor han nå er inne i sin debutsesong. I Sveits har han foreløpig notert seg for 12 kamper fra start, 8 kamper som innbytter samt 6 mål og 1 gult kort. Ikke halvgærent for en debutsesong!

Elyounoussi er kjent for sin lekne teknikk og gode spilleforståelse, og kan med tid og stunde bli en virkelig publikumsfavoritt. På landslaget står han foreløpig kun bokført med 5 A-landskamper, men etter en god periode etter nyttår kan han fort være høyaktuell for landslaget mot Nord-Irland.

Moi er uansett folkets valg på høyre midtbane i denne kampen!

VENSTRE MIDTBANE:
Mats Møller Dæhli, St. Pauli

Den lekne og ballivrige Oslogutten Mats Møller Dæhli er folkets valg på venstre midtbane, etter å ha vunnet avstemningen med 42 prosent, kun 5 prosent foran Tarik Elyounoussi. De to andre utfordrerne i Jo Inge Berget (11%) og Veton Berisha (10%) var aldri langt nok oppe til å kunne true de to andre i kampen.

Mats Møller Dæhli er utrolig nok bare 22 år gammel, men de fleste fotballsupportere i landet har hørt om MMD i en årrekke allerede. I en alder av 16 år ble han klar for akademiet til mektige Manchester United, og kan se tilbake på sin tid der som «Årets unge spiller» i 2012. Ferden gikk ikke lenge etter innom Molde i hjemlandet før han hadde en noe utfordrende periode i Cardiff.

Møller Dæhli har dessverre i flere år nå vært plaget av skader, og har i bunn og grunn ikke spilt regelmessig fotball på noen år nå. Nå er han på utlån i St.Pauli fra Freiburg, og foreløpig har det sett lovende ut, med både spilletid og mål.

Blir det MMD på venstre midtbane mot Nord-Irland? Det ønsker i hvert fall våre følgere!

SENTRAL MIDTBANE:
Stefan Johansen, Fulham og Sander Berge, Genk

Det var ingen overraskelse for oss at Stefan Johansen ble stemt frem som førstevalg på sentral midtbane. I utgangspunktet ble Aleksander Tettey hans makker, men etter at Tettey sa takk for seg på landslaget måtte vi gjennom et omvalg. Og der ble, til overraskelse for noen, Sander Berge stemt frem som Johansens makker!

Stefan Johansen startet sesongen variabelt i sin debutsesong for Fulham, men har etter verdt spilt seg ikke bare inn på laget, men på øvre sjiktet i Championship som en av ligaens bedre midtbanespillere. Johansen står bokført med 24 kamper fra start og 1 kamp som innbytter for Fulham, og har scoret solide 7 mål fra sin midtbaneposisjon. Aktuell som ny kaptein?

Sander Berge har hatt en kometkarriere. Den unge 19-åringen forlot Vålerenga til fordel for belgiske Genk nå i vinter, og har tatt godt vare på muligheten han har fått. 5 kamper fra start og 3 kamper som innbytter har det foreløpig blitt på den unge Bærumsgutten, som også har fått tillit i Europacupspill for sin nye klubb.

Det blir spennende å se hvem Lagerbäck går for på midtbanen. Blir dette duoen kan i hvert fall Jonny (Den ene halvdelen av VBM) glise, da Berge var en fem spillere han lanserte som skulle få sin landslagsdebut i 2017!

SPISSER:
Joshua King, Bournemouth og Adama Diomande, Hull

Joshua King var en av de største favorittene før avstemningen skulle begynne, og han gjorde ikke skam på tipset sitt, da han vant suverent foran alle. Og er vi egentlig overrasket? King har gjort sakene sine bra i England i år, og er nå Bournemouths toppscorer i Premier League gjennom tidene med 13 mål. Ikke så halvgærent for en klubb som er halvveis i sin andre sesong på dette nivået!
King har levert varene også på landslaget, og er helt klart en av de første spillerne Lars Lagerbäck setter på blokke mot Nord-Irland.

Adama Diomande har hatt en varierende sesong i Hull. Startet sesongen positivt å scoret sesongens første PL-mål i åpningskampen mot Leicester, men etter dette har det kun blitt ett mål til. Han stor bokført med 13 kamper fra start og 8 som innbytter, men har vært ute av laget en god stund nå. Dog, han har ferdigheter vi kan ha nytte av på landslaget.
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits