Hvem skal ut, og hvem skal inn?

Den 14. mars tok Lars Lagerbäck ut sin alle første norske landslagstropp til VM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland. Dessverre for oss og andre supportere, leverte Norge en meget svak kamp, og troppen fikk dessverre ikke oppnådd et resultat vi ønsket.

Nå nærmer det seg nye landskamper, og i den forbindelse skal Lagerbäck snart ta ut en ny tropp. Norge spiller VM-kvalifisering mot Tsjekkia på Ullevaal, lørdag 10. juni kl 20:45, og vi møter Sverige til privatlandskamp, på samme arena tre dager senere, kl 19:45.

Hvilke spillere får fortsatt være med i Lagerbäcks tropp, og hvem må ut? Vi har tatt utgangspunkt i den forrige troppen, og her kommer vi med våre tanker om det kommende uttaket, med vår vurdering på sannsynlighet for spiller som blir værende, og spillere som blir byttet ut.


Lars Lagerbäck skal snart ta ut sin neste landslagstropp.

 

Keeper:

Rune Almenning Jarstein
André Hansen
Ørjan Håskjold Nyland
Vi tror: BANKERS

Vi tror ikke Lagerbäck gjør noen endringer på keeperplassen. Rune Jarstein er vår soleklare nummer 1, med André Hansen som nummer 2. Ørjan Nyland er den spilleren som er nærmest å ryke, men vi ser ikke helt hvem erstatteren kan være. Eurosport lanserer Andreas Lie som en mulig kandidat, etter en glimrende start på sesongen for AaFK. En mann for Lagerbäck?


Fredrik Semb Berge - Blir IKKE med
Semb Berge er skadet, og er nok uaktuell for troppen. Vi tror Sigurd Rosted kommer inn.

Omar Elabdellaoui - Blir med.
Omar er med i den kommende troppen. Selv om han har lite spilletid i Hull, holder han et så høyt nivå at han må med. 

Vegar Eggen Hedenstad - Blir med.
Hedenstad har vært på banen i alle kampene for Rosenborg så langt, og bør få fornyet tillit i Norges tropp.

Even Hovland - Blir med.
Hovland hadde ikke sin beste kamp mot Nord-Irland (hvem hadde egentlig det?), men midtstopperplassen er den mest utsatte posisjonen på det norske landslaget. Hovland har vært fast inventar i troppen lenge nå, og til tross for at han nå er uten klubb, blir han med i denne troppen.

Tore Reginiussen - Blir med.
Reginiussen har hatt en meget solid sesong for Rosenborg, og skal selvfølgelig være med i neste tropp. Han er skadefri og i meget god form. Kan fort være aktuell for en plass i startelleveren.

Jørgen Skjelvik - Blir IKKE med.
Skjelviks prestasjon mot Nord-Irland gjør at vi ikke tror han er med i neste tropp. Haitam Aleesami kommer inn. I tillegg blir Skjelvik brukt som midtstopper på Rosenborg, en posisjon han ikke bør være aktuell for på landslaget, da vi mener alternativene (utrolig nok) er bedre på akkurat den posisjonen.

Jonas Svensson - Blir med.
Svensson har vist god form i AZ, og må være med i troppen. En sterk utfordrer til Omar Elabdellaoui. Nærmere enn på lenge?

Gustav Valsvik - Blir med.
Måtte tåle kritikk etter innsatsen mot Nord-Irland i sin første A-landskamp noensinne, men spiller fast for Braunschweig og er nok med i neste tropp. Vi mistenker at Lagerbäck har god tro på den høyreiste midtstopperen.

 

Midtbane:

Sander Berge - Blir med.
Berge har en stor fremtid, og er en å bygge landslaget rundt. Han skal med i troppen. Bør også få tillit fra start, noe de fleste trodde han skulle få gjøre allerede mot Nord-Irland. Det endte med et innhopp, men han gjorde seg ikke bort.

Jo Inge Berget - Blir med.
Berget spiller fast for Malmö, og det vil overraske veldig om han ikke er med i troppen.

Veton Berisha - Blir med.
Berisha spiller så å si fast for Greuter Fürth, og vi tror han får fornyet tillit hos Lagerbäck. 

Mats Møller Dæhli - Blir med.
Dæhli var, etter vår mening, Norges beste spiller mot Nord-Irland, selv om han bare spilte drøye 37 minutter. Han er med i troppen, og bør også være med i startelleveren. MMD gjør ting med ballen få andre norske spillere gjør, han er meget klok og er i stand til å åpne opp motstanderes forsvar. Han er dog avhengig av at medspillerne også er på plass.

Mohamed Elyounoussi - Blir med.
Moi nyter tillit i Basel og ble nylig cupmester med sveitserne. Moi er med i troppen, til tross for en svak landskamp mot Nord-Irland sist.

Markus Henriksen - Blir med.
Henriksen var med i den forrige troppen, men det var kun for å vite at han var en del av Lagerbäcks fremtidsplaner. Han var skadet i mars, men er nå tilbake på banen, og er nok også med i troppen.

Stefan Johansen - Blir med.
Johansen har hatt en kanonsesong for Fulham, og han er selvskreven på landslaget.

Anders Konradsen - Blir IKKE med.
Konradsen har ikke vært på sitt beste for Rosenborg denne sesongen, til tross for at han fått en god del spilletid, og vi tror han derfor blir utelatt fra landslagstroppen. Inn kommer Fredrik Midtsjø.

Håvard Nordtveit - Blir med.
Nordtveit er rett og slett et meget stort usikkerhetsmoment. Han leverte en svak landskamp mot Nord-Irland, og på klubblaget har han lenge vært ute i kulden. I tillegg har han vært brukt primært i forsvaret til West Ham når han har fått sjansen denne sesongen. Vi tror han blir med videre, men må vise seg tilliten verdig snart.

Angrep:

Adama Diomande - Blir IKKE med.
Diomande har vært ute av Hulls lag i lang tid nå, og kan ikke være i spesielt god kampform. Vi tror Diomande blir utelatt denne gangen, til fordel for formspilleren Daniel Braaten.

Tarik Elyounoussi - Blir IKKE med.
Elyounoussi leverte som mange andre en svak landskamp sist, men ble heller ikke brukt på en spesiell måte. Vi tror dog at Lagerbäck vil prøve nye alternativer, og da er det Elyounoussi som ryker av angrepsspillerne. Inn kommer Ohi Omoijuanfo.

Joshua King - Blir med.
Sier seg selv.

Alexander Søderlund - Blir med.
Søderlund er ikke en populær mann blant supporterne til Norge, men har egenskaper som spiss vi vet Lagerbäck setter pris på. Vi tror han blir med videre.


Dette er troppen VI tror Lagerbäck tar ut til kampene mot Tsjekkia og Sverige. Hva tror dere?

 

Én kommentar

Fredrik Ryan Bergseth

29.05.2017 kl.18:12

Ser dere tenker at Lagerbäck tar med Rosted og Ohi? Jeg håper det selv, men som han selv har sagt, så må spillere som tjener sine penger i Tippeligaen vise hva de kan over en lang periode med gode prestasjoner. Er et par måneder nok? Kanskje, ettersom vi må vinne samtlige gjenstående kamper i VM-kvaliken for å ha en ørliten sjanse, og at han derfor vil mikse og trikse ut året.

Jeg skal overvære begge de neste kampene i sommersola på Ullevål, som jo er det nærmeste vi kommer et sluttspill med landslaget. Håper å få se et maskineri som er mer velsmurt enn det vi så i mars.

Skriv en ny kommentar

hits