Får Lagerbäck et "Skjelbred"-problem med Johansen som kaptein?

Et av de største ankepunktene mot Per-Mathias Høgmo i hans tid som landslagstrener for det norske landslaget var valget av Per-Ciljan Skjelbred som kaptein for landslaget. Det var et valg som overrasket mange. Når vi ser tilbake så er nok de fleste enige om at dette var et galt valg. Skjelbred spilte aldri så bra som man forventet av han, og i de fleste av landskampene hans ble han byttet ut før kampen var omme.

Nå skal det samtidig sies at mye av kritikken mot Skjelbreds spill også kom fordi han som regel ble plassert på høyrekant, istedenfor sin vante rolle på sentral midtbane. Dette var tydelig en posisjon Skjelbred aldri fant av på landslaget, og da ble det naturlig at kritikken mot hans prestasjoner på banen kom.

Spørsmålet nå er: Har Lars Lagerbäck gjort som sin forgjenger og skapt seg et problem med sitt valg av kaptein?

Lagerbäck har valgt Stefan Johansen som sin kaptein på det norske landslaget. Johansen har nettopp lagt bak seg en meget, MEGET god sesong i Fulham. Han har levert gode prestasjoner på rekke og rad for et Championships bedre lag, og med Johansen som en viktig brikke kjempet laget seg til slutt til en playoff-plass. Johansen noterte seg for 11 mål fra sin midtbaneposisjon, flere av disse målene var rett og slett lekre!

Men hva med Johansen sine prestasjoner på landslaget? Vi som står på tribunen landskamp etter landskamp synes dette er vanskelig. Vi vet alle hva Johansen står for, og vi husker godt gjennombruddet hans på det norske landslaget hjemme mot Bulgaria i 2014, hvor han rett og slett var fantastisk. Hvem glemmer vel hans takling på den bulgarske landslagstreneren? Johansen har spilt seg til en fast plass på den sentrale midtbanen på landslaget, og er nå kaptein, en rolle som betyr at han SKAL spile.

Men fortjener han det basert på hans prestasjoner? Vi er usikre.Stefan Johansen (FOTO:NTB Scanpix)

Vi i «Våre Beste Menn» mener at Johansens prestasjoner på banen for landslaget over en lengre periode har vært svake. Han har virket utilpass, gjort mange feil valg på banen og har rett og slett ikke klart å heve spillet sitt.  Problemet for Johansen nå er at samtidig med at han ikke har vist godt spill for det norske landslaget, så begynner utfordrerne til hans plass på landslaget å dukke opp.

Sander Berge kom meget godt fra kampene mot Tsjekkia og Sverige, og mye skal gå galt hvis ikke han nå har gjort den ene plassen til sin egen. Anders Trondsen leverte en bra kamp mot Sverige, og kommer bare til å bli bedre og bedre. Ole Selnæs kommer snart tilbake etter suspensjon, og har klare ambisjoner om spill på landslaget. Markus Henriksen og Magnus Wolff Eikrem er andre alternativer som kan finne en plass i landslaget etter sommeren.

Samtidig er det liten tvil om at en Stefan Johansen i form er en klassespiller i norsk målestokk, og et naturlig valg på Norge. Men det begynner å bli lenge siden han leverte godt spill på det norske landslaget. Han må heve spillet sitt snart.

Hvis ikke kan Lagerbäck få et problem med å forsvare valget sitt. Spesielt siden utfordrerne snart står i kø for å spille istedenfor Johansen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits